Politică

Prefectul de Gorj, amenințat cu plângere penală

Iulian Popescu e acuzat de abuz de putere, denigrare și declarații calomnioase. Mariana Ghițulescu, directoarea Teatrului Dramatic din Târgu Jiu, a pus tunurile pe prefectul de Gorj și anunță că, pentru a apăra imaginea instituției, va înainta plângeri către toate organele abilitate pentru a ancheta aceste derapaje și comportamente abuzive.

 

Reacția fermă vine după manifestul organizat săptămâna trecută în fața teatrului de oameni politici și foști angajați ai instituției. Portavocea principală a fost prefectul Iulian Popescu. 

 

Mariana Ghițulescu a descris această mișcare drept "miting electoral", unde au fost prezenți președinți de partide și membri ai acestora sau simpatizanți, prefectul județului Gorj, dar și persoane care nu mai au acces la fondurile instituției, sau care se află în procese cu Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, pentru recuperarea prejudiciului adus instituției.

 

 

"În opinia noastră, prefectul Iulian Vasile Popescu, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, comite un act de abuz de putere. Nemulțumit de faptul că, în timpul unui control, Corpul de Control al Prefectului nu a găsit nimic de care să „se agațe” în campania electorală, acesta induce ideea că „tinerii au plecat” sau „au fost dați afară” (sintagmă folosită în funcție de context). De fapt, acestora li s-a încheiat contractul de muncă conform art .56, lit. i) din Codul Muncii „la data expirării termenului contractului individual de muncă încheiat pe durată determinată”. Facem precizarea că acestora li s-a propus colaborarea pentru proiectele aflate în repertoriu și în care sunt distribuiți, dar și pentru proiectele viitoare, însă au refuzat", transmite Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu".

 

Mai mult, prefectul e acuzat că face afirmații false și vorbește despre subiecte despre care nu știe nimic și care îi depășesc clar competențele: "Prefectul Iulian Vasile Popescu se folosește de funcția pe care o ocupă făcând declarații calomnioase, dezinformând prin afirmații despre subiecte care depășesc cu mult sfera de activitate pentru funcția pe care o ocupă, dar mai ales competența sa în domeniul managementului artistic, calomniind o comisie formată din doi specialiști în domeniu. Acesta a afirmat, cu 16 ore înainte de evaluare, în cadrul mitingului electoral „SPONTAN”: „Din informațiile pe care le am, este doar o formalitate, evaluarea a fost făcută deja”. Prefectul Iulian Vasile Popescu, împreună cu Adrian Tudor, președinte al Partidului Verzilor, prin toate acțiunile politice întreprinse, au avut scopul de a pune presiune pe comisia de evaluare a managementului Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, dorind să o influențeze în decizia sa, recurgând la dezinformare".

 

În consecință, în zilele următoare, conducerea Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” va înainta plângeri către toate organele abilitate pentru a ancheta aceste derapaje și comportamente abuzive, acțiuni necesare pentru apărarea imaginii instituției.

 

"Este îngrijorător faptul că, deși Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” a făcut de mai multe ori apel către oamenii politici să nu atragă teatrul în campania electorală, solicitarea noastră a fost ignorată. În ciuda acestei situații mai puțin obișnuite și deranjante, vă asigurăm că activitatea instituției noastre este canalizată către iubitorii de teatru, pentru producția unor spectacole deosebite, iar Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” mulțumește tuturor celor care vin în sălile de spectacol, ne susțin și ne apreciază", conchide Mariana Ghițulescu.

Vizualizări: 1,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: