Eveniment

Polițiștii arestați, duși în Gorj

O parte din cei 23 de polițiști de frontieră, arestați în Dolj, au fost duși în arestul preventiv al IPJ Gorj și IPJ Mehedinți, pentru că în cel de la Craiova nu aveau loc.

Cauza penală vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, respectiv luare de mită, dare de mită și abuz în serviciu, presupus a fi săvârșite, în perioada 2022-2023, de către mai mulți agenți de poliție de frontieră din cadrul Sectorului de Poliție de Frontieră Calafat.

Unul dintre agenţii care a fost arestat preventiv a primit distincţia „Poliţistul de frontieră al anului 2022”. Distincţia i-a fost acordată de inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, în iulie 2022. Este vorba de un agent care a descoperit 82 kilograme de opiu, în februarie 2022, într-un tir condus de un şofer turc.

Potrivit anchetatorilor, suspecţii ar fi primit mici sume de bani, ţigări sau parfumuri de la persoane care au tranzitat punctul de trecere a frontierei. Au luat șpăgi mici, dar multe, la percheziții fiind găsite sume considerabile.

Vizualizări: 1,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: