Ultima oră

Polițist reținut pentru fapte de corupție

Un agent de poliţie din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Botoşani a fost reţinut, fiind acuzat de comiterea mai multor infracţiuni. 

„În cursul lunii ianuarie 2023, inculpatul, agent de poliţie în cadrul I.P.J. Botoşani - Poliţia Municipiului Botoşani – Biroul de Investigaţii Criminale, a acceptat promisiunea de dare de mită făcută de către o persoană fără calitate specială, suspect în cauză, care i-a oferit o sumă  de bani, cu privire la cercetările unei fapte de natură penală, respectiv furtul unui telefon mobil pe care aceasta a sesizat-o. Din cercetări a rezultat faptul că,  în aceste împrejurări, agentul de poliţie nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu”, a precizat DGA.

Potrivit instituţiei,  în perioada noiembrie 2022 - mai 2023, agentul de poliţie a furnizat unui jurnalist de la o publicaţie locală, informaţii secrete de serviciu sau nepublice, informaţii care, ulterior, au fost publicate în articole de presă, fiind afectate interesele şi activitatea IPJ Botoşani. 

Totodată, în aceeaşi perioadă, i-a divulgat unei alte persoane, fără calitate specială, faptul că este cercetată în cadrul mai multor dosare penale ce se află pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Vizualizări: 1,232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: