Politică

Politicienii fug de răspunderea închiderii mineritului

Politicienii gorjeni și nu numai încearcă să arunce vina închiderii mineritului, închidere totală până în 2030, pe ministrul Energiei, Virgil Popescu. Probabil că îl vor sacrifica în următorul an, după ce va desăvârși opera de sabotare a sistemului energetic românesc.

Dar, Virgil Popescu este doar un instrument, la fel ca mulți ani politicieni. Nu vă lăsați păcăliți de sacrificarea lui, el va fi bine, noi vom fi la fel de rău.

Vina este a întregii coaliții de guvernare, adică a PSD, PNL și UDMR. Dacă sunt așa de nemulțumiți parlamentarii acestor partide, care se plâng de închiderea prea grabnică a mineritului, să demisioneze, să facă un gest prin care să ne convingă că înțeleg gravitatea situației. Altfel, e gargară. La fel primarii din zonele miniere. Voi mai puteți face ceva, dar doar plângeți.

La fel de vinovați sunt și cei din USR, pentru că ministrul lor a coordonat Planul Național de Redresare și Reziliență, prin care România și-a asumat încă de anul trecut închiderea mineritului până în 2030. 

Ce face acum guvernul, să dea o ordonanță prin care să stabilească pașii de închidere, este doar o formalitate, decizia era luată de aceiași politicieni care acum varsă lacrimi false pe paginile de socializare.

Interesant este că o decizie de importanță uriașă este luată prin ordonanță de urgență. În felul acesta, parlamentarii sunt lăsați să latre o vreme, să creeze în societate iluzia că există opoziție la acest plan.

Nu există, pentru că avem politicieni preocupați doar de buzunarele și carierele lor. 

Să fie clar, toți sunt de vină. În 2020, când era campanie electorală și planul de restructurare era ținut la secret de PNL, politicienii gorjeni evitau dezbaterile publice, deși ar fi putut atunci să lupte. Apoi, USR a intrat cu PNL la guvernare cât să facă acest PNRR care dirijează mare parte din bani pentru prostii, a urmat o criză politică prin care au acoperit toate nenorocirile pe care le-au făcut, l-au sacrificat pe Cîțu după ce l-au folosit, PSD a sărit în barca guvernării... Doar AUR nu a participat până acum la acest plan, în rest, toți. 

Vizualizări: 2,731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: