Eveniment

Poliția, acțiuni pentru prevenirea violenței domestice

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat, miercuri, mai multe activități informativ-preventive în municipiul Târgu Jiu, în zona Victoria pietonal, Piața Centrală, Piața 9 Mai și Parcul Central. Cetățenii au fost informați cu privire la necesitatea cunoașterii tipurilor de violență domestică, precum și despre consecințele acesteia.

„Deoarece majoritatea cetățenilor înțeleg prin violență domestică doar violență fizică, scopul acțiunii a fost acela de a evidenția toate tipurile de agresiune domestică, precum cea economică, sexuală sau socială, dar și consecințele negative ale acestora.

Totodată, prin discuțiile purtate cu cetățenii, au fost oferite recomandări pentru evitarea violenței domestice, precum și modalități de dezamorsare sau descurajare a agresivității în astfel de cazuri.

Principalul scop al acestei activități de prevenire a fost încurajarea cetățenilor să apeleze la organele de poliție atunci când sunt victimele oricărui tip de violență domestică și să nu se lase influențați de mituri privind această violență”, a comunicat IPJ Gorj.

Polițiștii au oferit cetățenilor detalii cu privire la solicitarea emiterii unui ordin de protecție provizoriu atunci când situația o impune.

Vizualizări: 756

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: