Social

Ploile au făcut prăpăd. Primar: Avem nevoie de voluntari

Ploile au făcut prăpăd joi în localitatea Tismana din județul Gorj. Primarul localității, Petre Remetea, a publicat mai multe fotografii pe pagina de socializare și a făcut apel la voluntari să vină în ajutor.

“Dragi prieteni, satul Sohodol este calamitat. Avem nevoie de voluntari și utilaje. Doamne ajută, Dumnezeu este mare”, a scris Remetea pe pagina de socializare.

Potopul a ținut circa o jumătate de oră, dar a fost rupere de nori. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare nowcasting cod portocaliu de vreme rea, valabilă astăzi în Gorj între orele 15:20 - 16:15.

Au fost vizate localitățile Rovinari, Tismana, Bălești, Peștișani, Telești, Godinești, Câlnic, Ciuperceni, unde au fost semnalate averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină de medii dimensiuni.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a comunicat însă că nu au fost situații de urgență generate de vreme, în timp de primarul Remetea transmite că localitatea a fost calamitată... Iar prefectul nu a comunicat nimic.

actualizare: Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, avertizări cod galben de inundații şi depășiri ale cotelor de atenție, valabile pe râuri din 4 județe, în intervalul 14.00 – 22.00.


Alertele hidrologice vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale.

Conform INHGA, până la ora 22:00, se pot produce viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, pe râurile mici din bazinele hidrografice:


- Cerna – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Bela Reca
- Dunăre – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Berzasca – amonte S.H. Orşova (judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi)
- Jiu – bazin amonte S.H. Sadu şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari
-  Bistriţa şi Tismana (judeţele Hunedoara, Gorj şi Mehedinţi).


Hidrologii subliniază că ”fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Bistrița și Tismana”.

actualizare: Și în satul Pocruia din Tismana au fost semnalate inundații. În comuna gorjeană Padeș a căzut grindină.

Vizualizări: 7,501

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: