Actualitate

Plaveti și Baciu, obligați să-și asume termene pentru pensionările din CEO

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii, este așteptat astăzi la Târgu Jiu, pentru discuții cu privire la programul de pensionări de la Complexul Energetic Oltenia. 

Salariații au dreptul să se pensioneze la 52 de ani, după ce li s-au recunoscut retroactiv condițiile grele de muncă, dar legea 197 nu este aplicată integral. Chiar și administrația Complexului Energetic Oltenia este acuzată că a blocat aplicarea legii, prin neeliberarea adeverințelor conforme.

La ședința de astăzi, se vor avea în vedere următoarele aspecte legate de aplicarea Legii 197 din 2021: încadrarea unor meserii în condițiile speciale de muncă; eliberarea adeverințelor către salariați; numărul de dosare; graficul de rezolvare a dosarelor și când va fi soluționat primul dosar de pensionare la Casa Județeană de Pensii Gorj.

După cum se vede, primele două puncte țin de administrația companiei.

Sperăm să nu fie iar praf în ochii salariaților. Unii dintre ei și-au exprimat deja neîncrederea pe paginile de socialziare. “Această întîlnire nu va clarifica nimic, dar absolut nimic, este simplu, oamenii vă vor acționa în judecată și veți pierde sigur. Trebuie să fii tîmpit să nu înțelegi că nu exista variante, toți cei care au muncit și cei care încă mai muncesc în minerit și termocentrale nu vor mai putea fi mințiți ca pînă acum. Prefectul știe ce înseamnă să fi disperat? Există o lege care trebuie respectată, iar unde-i lege nu există tocmeală”, a scris un salariat.

Vizualizări: 4,433

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: