Social

Petroliștii de la Țicleni amenință cu greva generală

Cei aproximativ 400 de salariați ai Expert Petroleum, din Țicleni, au demarat de la începutul săptămânii proteste cerând conducerii măriri de salarii.

În acest context, pentru că protestele nu s-au oprit, continuă negocierile dintre sindicate și administrație. Nemulțumirea angajaților este legată de refuzul conducerii de a crește salariile, în aceste zile fiind negociat noul contract de muncă, valabil pentru următorii doi ani.

Documentul trebuie finalizat până pe data de 31 martie, dar încă nu s-a ajuns la nici un acord, din acest motiv angajații fiind hotărâți să continue să picheteze sediul companiei în această săptămână. „Vrem salariu decent pentru muncă decentă”, „Susținem Negocierile”, „Vrem respect” și ,,Vrem să muncim în țară, nu să fim sclavi afară”, sunt o parte din mesajele afișate de protestatari.

„Salariații sunt aici să se facă auziți de patronat. Vrem să ne arate respectul pe care ar trebui să-l aibă față de salariați. Dacă aceste negocieri nu se vor soluționa în mod favorabil pentru salariați, pe 10 mai, când expiră contractele, vom demara conflictul de muncă și tot ce trebuie, greve generale, să obținem drepturile pentru salariați”, a declarat liderul de sindicat Nicolae Popescu. 

Acesta a precizat că se dorește o negociere a Contractului Colectiv de Muncă pe anul 2023 și până în 2025, și ca negocierea să fie benefică pentru salariați.

Vizualizări: 1,284

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: