Diaspora

Petrecere de Halloween cu peste 150 de morți

O petrecere de Halloween, din capitala Coreei de Sud, s-a transformat într-un adevărat coşmar, după ce peste 100.000 de oameni s-au îmbulzit pe o alee îngustă. În busculada care s-a creat la Seul, oamenii s-au călcat în picioare, mulţi au căzut şi n-au mai reuşit să se ridice, sufocându-se sub presiunea celorlalţi. Bilanţul provizoriu arată 151 de morţi, 19 dintre ei cetăţeni străini şi 82 de răniţi, mulţi dintre ei în stare foarte gravă.

Ceea ce trebuia să fie prima petrecere de Halloween în stradă, după trei ani de restricţii din cauza pandemiei, s-a transformat rapid într-o tragedie. 

„Am văzut persoane mergând în partea stângă şi persoane care mergeau în direcţia opusă. Cei din mijloc nu s-au mai putut mişca, nu aveau nicio modalitate de a comunica… nu puteau respira!” a declarat un martor.

Zeci de mii de oameni, cei mai mulţi dintre ei costumaţi sau cu măşti, s-au îngrămădit până la refuz pe o alee extrem de îngustă. Din acel moment, s-a dezlănţuit iadul. Tinerii au fost prinşi ca-ntr-o menghină din care n-au mai putut ieşi.

Medicii şi poliţiştii chemaţi la intervenţie au fost ajutaţi inclusiv de trecători şi de cei care au reuşit să scape singuri din busculadă. Victimele au fost resuscitate direct pe asfalt, arată observatornews.ro. 

Vizualizări: 4,475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: