Eveniment

Peste o sută de șoferi lăsați fără permis în trei zile

Polițiștii gorjeni au dat sute de sancțiuni în timpul controalelor făcute pe șosele la finalul săptămânii trecute. “În cadrul acțiunilor au fost reținute 117 permise de conducere, din care  97 pentru depășirea limitei legale de viteză, 4 pentru depășire neregulamentară, 9 pentru consum de alcool și 7 pentru alte abateri rutiere”, a transmis IPJ Gorj.

Controalele au avut drept scop depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive, precum și a celor care depășesc limita legală de viteză.

“În cadrul acțiunilor au fost aplicate 555 de sancțiuni contravenționale, din care 297 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 9 pentru conducere sub influența alcoolului și 4 pentru depășire interzisă, în valoare totală de peste 98.000 de lei”, a mai precizat sursa citată.

Polițiștii au utilizat autospeciale radar și aparate etilotest, etilometru și drugtest pentru înregistrarea vitezei, respectiv depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Un bărbat de 61 de ani, din municipiul Vulcan, județul Hunedoara, conducea o autoutilitară pe DN 67 Bălcești, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,69 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Un tânăr de 20 de ani, din comuna Samarineşti, a fost prins în timp ce conducea un vehicul multifuncțional pe DJ 671 B Samarineşti, fără ca acesta să fie înmatriculat sau înregistrat în circulație.

Vizualizări: 3,055

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: