Diaspora

Peste 60 de morți în atentatul de la Moscova

"Peste 60' de persoane au fost ucise vineri în atacul comis de indivizi înarmaţi la un concert desfăşurat la sala Crocus City Hall de lângă Moscova, a anunţat sâmbătă Comisia de anchetă, citată de agenţiile ruse de presă, scrie AFP.

"Sunt în curs de examinare corpurile persoanelor decedate. S-a stabilit provizoriu că atacul terorist a făcut peste 60 de morţi. Din păcate, numărul victimelor ar putea creşte", a indicat Comitetul de anchetă.

Un precedent bilanţ dat de raport anterior dat de serviciile de securitate ruse (FSB) anunţase 40 de morţi. 

Gruparea militantă sunită Stat Islamic a revendicat vineri, pe canalul de Telegram al grupului, responsabilitatea pentru atacul armat de la sala de concerte de la periferia Moscovei.

Au fost și peste o sută de răniți, cărora președintele Putin le-a urat însănătoșire grabnică.

actualizare: Patru persoane suspectate de comiterea atacului de la Crocus City Hall, de lângă Moscova, au fost arestate, după ce au fost prinse în urma unei urmăriri cu maşina. În total, autorităţile au reţinut 11 persoane, în timp ce bilanţul persoanelor decedate a trecut de 90.

actualizare 1: Bilanț în creștere în urma masacrului de la sala de spectacole din Moscova. Potrivit celor mai noi informații, 143 de oameni au murit și alți 88 au fost răniți, mulți dintre ei fiind acum în stare gravă. Forțele de securitate au anunțat că toți atacatorii au fost reținuți. Potrivit FSB, ei ar fi încercat să treacă granița cu Ucraina. Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat masacrul de la Moscova. Potrivit guvernatorului regiunii Moscova, Andrei Vorobiov, salvatorii au reușit să intre sâmbătă în sala de spectacole unde a avut loc masacrul.

 

Vizualizări: 885

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: