Diaspora

Un partid ar putea fi interzis pentru extremism

Conducerea Partidului Social-Democrat german (SPD) a afirmat sâmbătă că nu exclude posibilitatea interzicerii partidului de extremă dreapta 'Alternativa pentru Germania' (AfD), deşi aceasta ar fi o variantă de ultimă instanţă, transmite DPA, potrivit Agerpres.
 
 
Într-o rezoluţie adoptată sâmbătă, conducerea SPD arată că examinarea neconstituţionalităţii AfD ar trebui să fie ''o opţiune clară'' în cazul în care concluziile serviciilor de informaţii germane fac ca şansele de reuşită ale unei asemenea proceduri să pară sigure. 
 


Clasificarea AfD drept grupare extremistă de dreapta suspectă, în martie 2021, de către serviciul de informaţii interne german face obiectul unei acţiuni în justiţie în Germania, AfD contestând clasificarea sa la Înalta Curte Administrativă din oraşul Munster.

Este clar că interzicerea unui partid este ultima soluţie într-o democraţie, a spus cancelarul german, social-democratul Olaf Scholz. Acesta a adăugat că ''totuşi democraţia nu trebuie niciodată să rămână pasivă în timp ce un partid încearcă să o distrugă din interior''.

''Pentru noi, este indubitabil că AfD este un partid de extremă dreapta ce este îndoctrinat de ideologia naţionalistă şi ameninţă democraţia'', arată rezoluţia adoptată de conducerea social-democraţilor. 

 

Vizualizări: 631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: