Social

Performanțe școlare la „Magheru“

Anul școlar 2022/2023 este unul cu rezultate foarte bune pentru elevii de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu, în ceea ce privește participarea la Olimpiadele și Concursurile școlare.

Astfel, la etapele naționale ale olimpiadelor de discipline tehnice, s-au obținut trei mențiuni: Olteanu Liviu (clasa a XI-a, Olimpiada Națională Analiza Produselor Alimentare), Andrițoiu Adelina (clasa a XII-a, Olimpiada Națională Analiza Produselor Alimentare) și Puținelu Andreea (clasa a XI-a, Olimpiada Națională de Protecția Mediului). Acești elevi și cadrele didactice care i-au pregătit pentru participarea la toate etapele olimpiadelor au fost premiați în cadrul Ședinței Festive a Consiliului Local Tg-Jiu, din data de 19 mai 2023. 

La etapa națională a concursului de chimie pentru elevii din învățământul tehnologic „Petru Poni” au participat doi elevi de la colegiul nostru: Costoiu Nicolae (care a obținut premiul al II-lea) și Merfu Bianca.

Urmează să se desfășoare în următoarea perioadă etapa națională a Olimpiadei de Tehnologia Informației, unde va participa elevul Frumușanu Bogdan, din clasa a XI-a.

De asemenea, elevii colegiului nostru au obținut premii la concursul Național de Informatică și TIC Dual PC, după cum urmează: Burche Amalia (Premiul I), Guran Lucian (Premiul al III-lea), Lungu Diana (Mențiune), Pasăre Bianca (Mențiune) și Matei-Cernăianu Mario (Premiul special). Elevul Vasile Albert din clasa a IX-a, a participat la etapa națională a concursului Acadnet.

Și nu în ultimul rând, elevul Costoiu Nicolae a obținut premiul al II-lea la etapa județeană a concursului de matematică aplicată „Adolf Haimovici”. 

Când alegi să fii profesor te bazezi înainte de toate pe profesionalismul și pe cunoștințele tale într-un anumit domeniu, dar obligatoriu trebuie să iubești copiii, să dezvolți cu aceștia o relație de respect reciproc și de încredere. Pentru a obține performanțe cu elevii este nevoie de mai mult de atât, este nevoie de o bună cunoaștere a acestora, deoarece nu sunt suficiente resursele intelectuale. Profilul unui elev olimpic presupune seriozitate, disciplină, determinare. Toate acestea se întrepătrund la Colegiul nostru: profesionalismul și implicarea cadrelor didactice, ambiția, munca și perseverența elevilor. 

Catedra tehnică a Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” Tg-Jiu

Vizualizări: 963

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: