Social

CSM Târgu Jiu, susținută de o galerie selectă la finala cupei

Handbalistele de la CSM Târgu Jiu au pierdut finala Cupei României, dar au avut parte de o galerie selectă la meciul disputat duminică seară la Bistrița.

Revelația sezonului actual din Cupa României la handbal feminin, CSM Târgu Jiu, va reprezenta România în Europa. Jucătoarele de la CSM Târgu Jiu merg împreună cu câștigătoarea trofeului, CSM București, în competițiile europene intercluburi.

Chiar dacă nu au câștigat meciul din finala cupei, gorjencele au avut satisfacția calificării în premieră într-o cupă europeană și au avut alături de ele o galerie selectă alcătuită din cei mai fideli suporteri de la Târgu Jiu. 

Handbalistele au reprezentat cu cinste Târgu Jiul în ambele competiții feminine, mai ales că era vorba de o echipă nou promovată de la care nu erau așteptate rezultate atât de bune. Dar CSM Târgu Jiu a reușit un sezon  bun în Liga Florilor, unde nu a avut probleme cu retrogradarea, și a jucat finala cupei, rezultat care o propulsează acum în cupele europene.

Iar performanța nu a fost ușor de obținut, gorjencele având în față un adversar redutabil în finală, campioana României, care are deja 6 Cupe ale României în palmares dar și șase campionate câștigate. 

Dar, spre deosebire de CSM București, care a sărbătorit recent câștigarea campionatului cu o sală aproape goală, CSM Târgu Jiu joacă aproape meci de meci cu sala plină la Târgu Jiu, și are parte de susținere și la meciurile din deplasare. 

La acest meci din finala cupei a fost prezent și primarul Marcel Romanescu, alături de înfocații suporteri ai echipei de handbal. „CSM Târgu Jiu - locul II în Cupa României! Am mers la Bistrița să le susținem pe handbalistele noastre și să le însoțim pe drumul spre Târgu Jiu, acolo unde au devenit cele mai iubite sportive. Un rezultat remarcabil și aproape că nici nu mai contează scorul din finală. CSM Târgu Jiu a dovedit că poate face performanță la nivel înalt și luptă de la egal la egal cu cele mai puternice echipe din țară, iar în curând din Europa!”, a scris edilul pe pagina personală după meciul de la Bistrița.

CSM București va reprezenta România în Liga Campionilor, din calitate de câștigătoare a titlului în „Liga Florilor” iar CSM Târgu Jiu, din postura de finalistă a Cupei, va merge și ea în cupele europene urmând să joace în Cupa EHF. 

Vizualizări: 585

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: