Eveniment

Pedeapsă cu închisoarea pentru o împătimită a jocurilor de noroc. Ce a făcut!

O femeie de 44 de ani din orașul Rovinari a fost condamnată la o pedeapsă de 9 luni și 10 zile de închisoare. Aceasta a fost judecată după ce a distrus mai multe aparate de jocuri de noroc, supărată fiind că a pierdut sume importante de bani. 

Femeia a fost judecată pentru săvârșirea a două infracțiuni de distrugere. În 19 noiembrie 2019, aproape de miezul nopții, aceasta s-a deplasat în incinta unei agenţii de pariuri sportive din Rovinari unde a jucat o sumă de bani, pe care a pierdut-o. Nervoasă fiind, a luat din exteriorul unităţii o piatră cu care a lovit monitoarele a trei echipamente de joc tip Slot Machine, provocând distrugerea acestora. 

De asemenea, în 17 octombrie 2020, în jurul orei 15.00, a mers la o sală de jocuri de noroc din Rovinari, iar după ce a pătruns în incinta agenţiei, a lovit monitoarele echipamentelor de joc cu o piatră pe care o avea în mână, provocând distrugerea a trei dintre ele.

În fața anchetatorilor, femeia și-a recunoscut faptele. Totodată, le-a spus că nu a avut posibilităţi financiare pentru a achita prejudiciile cauzate. ”Fiind audiată, inculpata (…) a recunoscut comiterea faptelor pentru care a fost cercetată, precizând că a urmărit să producă distrugeri la nivelul monitoarelor aparatelor de jocuri de noroc, întrucât la datele de 19.11.2019 şi 17.10.2020 a pierdut sume importante de bani cu ocazia folosirii echipamentelor de joc tip Slot Machine”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu. 

Faptele au fost săvârșite de aceasta în stare de recidivă postexecutorie. ”De asemenea, din analiza cazierului judiciar al inculpatei, instanța remarcă perseverența infracțională a acesteia, care a fost condamnată pentru nenumărate infracțiuni de furt calificat, iar în ciuda pedepselor privative de libertate executate în penitenciar, nu a înțeles să își corijeze comportamentul, ceea ce reliefează predispoziția și specializarea inculpatei în infracțiuni contra patrimoniului și absența conștientizării consecințelor și a gravității faptelor sale, deși a ajuns la vârsta deplinei maturități. Pe de altă parte, trebuie luat în considerare că inculpata a acționat pe fondul neajunsurilor financiare, a lipsei de educație și a unui mediu familial și social de suport, precum și a handicapului psihic accentuat, atestat medical (dar care nu creează suspiciuni de lipsă a discernământului)”, se mai arată în document.

Pe lângă faptul că va sta o vreme în spatele gratiilor, femeia va trebui să plătească și daune materiale de câteva zeci de mii de lei pentru echipamentele distruse. 

Hotărârea pronunțată luni, 10 octombrie, de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. 

 

Vizualizări: 1,096

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: