Diaspora

Patru români au murit în accidentul din Italia

Patru români și-au pierdut viața în tragicul accident din Italia, unde un autobuz plin cu turiști a căzut marți seara de pe un pod, lângă Veneția.

Potrivit presei italiene, toți sunt membri ai aceleași familii – doi adulți și doi copii, în vârstă de 8 și 13 ani. În total, 21 de oameni au pierit în teribilul accident, iar 15 sunt răniți. Identificarea mai multor victime a fost extrem de dificilă, având în vedere că autobuzul a fost cuprins de flăcări în urma impactului.

Conform publicației italiene Corriere della Sera, care a dezvaluit identitatea victimelor, cei patru români care si-au pierdut viața în accidentul teribil poartă același nume de familie. Este vorba despre două fetițe de 8 și 13 ani, o femeie de 42 de ani și un bărbat de 45 – cel mai probabil părinții și cele două fiice ale lor.


O echipă de la Consulatul General al României la Trieste s-a deplasat la locul tragediei, în regim de urgență, pentru a obține informații cu privire la identitatea celor afectati.


La bord se aflau în total 35 de persoane, deşi vehiculul fusese închiriat doar pentru 16 oameni. Potrivit presei din Peninsulă, printre pasagerii care și-au perdut viața se numără 9 ucraineni, 3 cetățeni germani și o tânără din Croația – care era însărcinată și se afla în luna de miere. Au mai fost identificați doi portughezi și un cetatean din Africa de Sud.

 

Autobuzul electric, care era nou, a ieşit de pe banda de circulaţie, a spart parapetul de protecţie de pe margine şi s-a prăbuşit in gol aproximativ 15 metri, peste linia de cale ferata dintre Mestre şi Marghera. Este vorba despre două localităţi pe uscat, care fac parte din Veneţia.

Din primele informații, polițiștii nu au detectat urme de frânare. Drept urmare, se presupune că șoferul italian a pierdut controlul volanului după ce i s-ar fi făcut rău.

Vizualizări: 860

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: