Eveniment

Patron din Motru, amendat penal 

Administratorul unei firme din Motru a fost condamnat la o amendă penală de 6000 de lei, după ce a bătut crunt un bărbat. Incidentul a avut loc pe terasa unui restaurant din localitate, în 10 decembrie 2019. 

Totul a pornit de la un conflict pe care victima îl avusese în seara respectivă cu ospătărița de la restaurantul La Lao, care refuzase să îl servească cu mâncare, dat fiind faptul că era ora închiderii. Pe acest motiv, s-au iscat discuții contradictorii, iar la un moment dat acestea au degenerat, cei doi insultându-se şi împingându-se reciproc. 

Aflând de la ospătăriță despre acest conflict și mai ales că aceasta îi spusese că a fost trasă de păr de clientul nemulțumit că nu primește mâncare, agresorul l-a contactat pe acesta pe messenger, întrebându-l unde se află în acel moment. După ce i-a spus unde se află, a mers să-i ceară socoteală. 

L-a găsit pe terara restaurantului President și, fără să mai stea la discuții, a început să îl lovească. ”Inculpatul s-a repezit către persoana vătămată, gesticulând în timp ce îi reproșa că a lovit-o pe numita (…) și fără ca persoana vătămată să poată să îi explice ce s-a întâmplat, a fost lovită de inculpat cu pumnul în zona feței, cu o intensitate deosebită, de 11 ori. Că, după această serie de pumni, aplicată de inculpat în circa 35 de secunde, persoana vătămată a căzut pe pardoseala din lemn a terasei”, se arată în hotărârea Judecătoriei Motru. 

Căzut fiind la podea, agresorul i-a aplicat și două lovituri cu piciorul, în zona corpului. După ce a reușit să se ridice, l-a mai lovit-o de patru ori cu pumnul în zona feței, cu aceeași mare intensitate, după care s-a retras de pe terasa localului. 

Un martor a declara că pe tot parcursul conflictului, agresorul i-a reproșat victimei că s-a luat de o femeie. Urmare a loviturilor primate, bărbatul a suferit leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 8-9 zile îngrijiri medicale.

În fața instanței, agresorul a spus că nu l-a bătut, ci doar că a purtat discuții cu acesta pe tema faptului că o lovise anterior pe ospătărița respectivă, însă întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale localului. 

Pe lângă amenda penală, agresorul a fost obligat de instanță la plata către bărbatul agresat, care s-a constituit parte civilă, daune morale în sumă de 15 mii lei, dar și 3 mii de lei, cheltuieli de judecată. 

Hotărârea pronunțată în 16 decembrie de magistrații Judecătoriei Motru nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel. 

Vizualizări: 2,775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: