Actualitate

Parc solar de sute de mii de euro, într-o comună din Gorj 

O societate din județul Ilfov investește 300.000 de euro pentru amenajarea unui parc fotovoltaic în comuna gorjeană Jupânești. Este vorba de amplasarea a circa 3600 de panouri solare. 

Investitorul, societatea Dacia Energy Green SRL, a demarat procedurile în vederea obținerii avizelor necesare pentru acest proiect. Centrala electrică fotovoltaică va fi amenajată în intravilanul satului Vierșani, pe o suprafață de 7845 mp deținută de un proprietar privat cu care societatea a încheiat un contract de superficie pentru o perioadă de 25 de ani.

”Proiectul Construire Centrală Electrica Fotovoltaică 2,9MW, va avea o putere instalată de 2 2,9MWp si va fi constituit din amplasarea de panouri fotovoltaice, pe un suportaj fix și mobil, invertoare cu rolul de a transforma curentul DC în curent AC, posturi de transformare și containere de tip cameră de comandă-vestiar, împrejmuire teren, toaletă ecologică și alte instalații specifice și necesare operării viitorului parc fotovoltaic”, se arată în memoriul de prezentare depus la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj. 

Proiectul ar urma să fie implementat în decurs de un an. Energia produsă de acest parc solar va fi livrată în sistemul energetic național. 

 

Vizualizări: 1,548

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: