Actualitate

Parc fotovoltaic în Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu vrea să construiască un parc fotovoltaic în zona Ciocârlău. Va depune un proiect să obțină finanțare prin Fondul pentru Modernizare.

Terenul unde municipalitatea își dorește să facă parcul fotovoltaic este în suprafață de 7 hectare și, în acest moment, nu este folosit. Inițial, doar pe 4 hectare se încadrează primul proiect, restul suprafeței intrând pe alte proiecte dacă numărul consumatorilor crește. 

Aici ar putea fi realizată o centrală fotovoltaică cu o putere instalată de circa 2500 de kWp și va fi alcătuită din peste 4.500 de module fotovoltaice. Valoarea proiectului este de peste 16 milioane de lei. Grantul solicitat este de aproape 15 milioane de lei.

 

Proiectul va fi dezbătut și votat în ședința de Consiliu Local programată pe 27 noiembrie. Cu o asemenea investiție se poate elimina costul întregului iluminat stradal, unitățile de învățământ și orice alți consumatori, restul energiei urmând a fi introdusă în rețea, astfel, municipalitatea economisind sume considerabile. 

Vizualizări: 740

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: