Social

Pădure nouă la Turburea

Primăria Turburea a accesat bani pentru a împăduri 100 de hectare de teren. Locul este acum plin de mărăcini, pentru că a fost islaz, dar oamenii nu mai au animale ca altădată.

Primarul Ion Bîrcă a depus la Agenția pentru Protecția Mediului solicitare de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ”Impădurire terenuri agricole Turburea propus a fi amplasat în Turburea-extravilan, judeţul Gorj”. 

Valoarea totală a proiectului este de 2.000.000 de euro. ”O să plantăm 100 de hectare de stejari, salcâmi și tei. Va trebui să defrișăm mai întâi islazul, pentru că s-a umplut de mărăcini. Animale nu prea mai sunt și o să oprim 40 de hectare și pentru pășunat”, a precizat primarul Ion Bârcă.

Intenția primarului este de a face împădurirea cu oameni din localitate și firma primăriei. ”Nu o să contractez nicio firmă să plantez arborii, pentru că nu vreau să-mi bat joc de acești bani europeni. O să plantez cu oamenii de la Serviciul Public, o să primească și ei bani mai mulți, că o să le măresc salariile, vor face ore suplimentare”, a mai adăugat primarul din comuna Turburea.

Cele 500 de milioane de euro disponibile pentru împădurirea a 56.700 de ha se vor împărți pe principiul „primul venit, primul servit”, fără criterii de selecție a dosarelor.

 

Vizualizări: 863

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: