Eveniment

Pădurarii au scăpat de arest

Trei gorjeni cu vârste cuprinse între 23 și 63 de ani, din orașul Novaci, au ajuns sub control judiciar pentru 60 de zile după ce, vineri, fuseseră reținuți de polițiști. 

Aceștia sunt acuzați de mai multe infracțiuni în domeniul silvic. Este vorba de abuz în serviciu, folosirea dispozitivelor de marcat fără drept, tăiere ilegală și sustragere de material lemnos, fals intelectual, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic, uz de fals și falsificarea de instrumente oficiale.

„La data de 12 mai a.c., în urma perchezitiilor desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Novaci au fost reținuți trei bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 63 de ani, din orașul Novaci. La data de 13 mai a.c., cei trei bărbați au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, față de aceștia fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile”, a comunicat Inspectoratul Județean de Poliție Gorj.

“Din cercetări, polițiștii au stabilit că în anul 2021, șapte bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 65 de ani, din orașul Novaci și comuna Mușetești, în calitate de personal silvic și transportatori de material lemnos, ar fi întocmit documente false pentru a le utiliza la tăierea și sustragerea ilegală de material lemnos din fondul forestier, acesta fiind transportat în baza unor avize false”, arată IPJ Gorj.

În urma perchezițiilor, polițiștii au indisponibilizat trei autoutilitare destinate transportului de material lemnos, un tractor și au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, două ciocane silvice și o marcă silvică artizanală, șase motofierăstraie, un calculator și 28.000 de lei.

 

 

Vizualizări: 810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: