Politică

Ordonanța decarbonizării a devenit lege. Cum au votat parlamentarii de Gorj!

Camera Deputaților a votat astăzi ordonanța decarbonizării, astfel că închiderea carierelor miniere și a termocentrealelor pe cărbune a devenit o certitudine.

Din gură știți cum apără toți politicienii Complexul Energetic Oltenia, de ne întrebăm cine îl închide, dacă nimeni nu este de acord. Să vedem mai întâi cum au votat parlamentarii de Gorj. Miruță de la USR a votat împotrivă(de ochii fraierilor), iar ceilalți patru deputați au dat dovadă de bărbăție și au lipsit de la vot. Vorbim de deputații Vîlceanu și Pecingină de la PNL, Weber și Manta de la PSD.

Să vedem și cum au votat partidele. PSD - 77 de voturi pentru închiderea mineritului și 3 împotrivă. PNL - 43 de voturi pentru și unul împotrivă. USR - două voturi contra și 34 de abțineri. AUR - 21 de voturi contra. UDMR - 15 voturi pentru. Și au mai fost ceva voturi de toate felurile de la minorități și neafiliați. 

Ca idee, în afară de AUR, toate partidele au fost pentru închiderea mineritului. Cei de la USR s-au abținut doar din ipocrizie, crezând că discursul lor dublu va fi mai credibil. Să nu uităm că prezenta lege este ceea ce și-au asumat prin PNRR, useriștii. La vremea respectivă, Ghinea  și partidul său USR, susțineau că doar așa se poate aproba planul. Cum? Sfâșiind sistemul energetic. Astăzi au avut un moment de amnezie. Noi, nu! 

“Nu votaţi această lege, nu votaţi cum vă spune Virgil Popescu. (...) Nu votaţi cu gândul că premierul Ciucă a spus 'Gata, noi am primit banii şi trebuie să închidem'. Este soarta României pe mulţi ani de acum înainte. N-o să mai avem energie produsă în România şi o să cumpărăm de la vecini, o să cumpărăm din Ungaria - nu întâmplător sunt unii susţinători atât de fervenţi ai închiderii minelor pe cărbune aici, în Parlamentul României", a spus în Parlament liderul AUR, George Simion.

Deputaţii au adoptat, marţi, în plen, proiectul de Lege care are ca obiect de reglementare aprobarea OUG nr.108/2022 privind decarbonizarea sectorului energetic care reglementează închiderea şi conservarea grupurilor energetice pe bază de lignit şi huilă, închiderea carierelor de lignit şi minelor de huilă precum şi măsuri de sprijin pentru închiderea şi conservarea capacităţilor de producere a energiei electrice pe bază de lignit şi huilă.

S-au înregistrat 155 de voturi "pentru", 44 de voturi contra şi 37 de abţineri.

 

Vizualizări: 3,726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: