Social

Opt cazuri de scarlatină în Gorj

Opt cazuri de scarlatină la copii cu vârste cuprinse între 4 şi 9 ani au fost înregistrate de la începutul anului la nivelul judeţului Gorj, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Daiana Militaru.

Potrivit sursei citate, trei dintre cei opt copii au fost spitalizaţi. Patru sunt din mediul urban, iar patru - din mediul rural.

"De la începutul anului şi până în prezent, la nivelul judeţului Gorj s-au înregistrat opt cazuri de scarlatină. Copiii au vârste cuprinse între 4 şi 9 ani. Deşi scarlatina este o boală uşoară, ea trebuie tratată cu antibiotic recomandat de medic, pentru a reduce riscul de complicaţii şi răspândirea bolii", a precizat Daiana Militaru.

Scarlatina debutează cu febră, gât roşu, simptome care pot fi însoţite de durere de cap, vărsături, frisoane. La o zi-două de la debutul bolii apare o roşeaţă a pielii sub formă de pete mici plate, care ulterior devin proeminente. Deşi obrajii ar putea avea un aspect îmbujorat, poate exista totuşi o paloare în jurul buzelor. "În cazul în care copilul prezintă aceste semne şi simptome, este recomandat ca părinţii să meargă cu el la medicul de familie cât mai curând posibil, iar pentru a evita răspândirea bolii, copilul nu trebuie dus în colectivitate decât cu avizul de la medicul de familie", a mai spus Daiana Militaru.

Purtătorul de cuvânt al DSP Gorj a menţionat că principala măsură de prevenire a acestei boli este spălarea corectă a mâinilor cu apă şi săpun, ori de câte ori este nevoie. 

Vizualizări: 671

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: