Eveniment

Oprit de două ori de poliție, în aceeași zi

Un bărbat din comuna gorjeană Plopșoru a fost condamnat la șase luni de închisoare, cu amânarea executării, pentru că s-a urcat la volan, fără permis. Acesta va fi obligat să presteze și 30 de zile de muncă în folosul comunității, a decis Judecătoria Târgu Jiu în această săptămână, sentința nefiind definitivă.

Fapta s-a petrecut în 2021. “Astfel, la data de 24.09.2021, organele de poliţie au surprins în flagrant pe inculpat, în timp ce conducea pe D.C. 48 Piscuri şi DN 66 Plopşoru, autoturismul marca Hyundai, având dreptul de a conduce suspendat. Din materialul probator administrat la dosarul cauzei a rezultat că inculpatul este proprietarul autoturismului. S-a reţinut că la data de 24.09.2021, în jurul orei 07:40, inculpatul a plecat de la domiciliu la volanul autoturismului descris mai sus, cu intenţia de a ajunge la locul de muncă, respectiv la balastiera aparţinând SC ####### SRL. În timp ce se deplasa pe DC 48 Piscuri, inculpatul a fost oprit pentru control de organele de poliţie, ocazie cu care a fost testat cu aparatul etilotest, acesta înregistrând o valoare de 0,11 mg/l vapori de alcool pur în aerul expirat”, se arată în documentul de la instanță.

Gorjeanul a rămas fără permis. Cu toate acestea, în aceeași zi a mai condus autoturismul pe o distanţă de aproximativ 2 km pe DC48, după care a mai parcurs 50 m pe DN 66 Plopşoru, iar ulterior a virat pe un drum sătesc către balastieră.

Șoferul a observat că este urmărit de organele de poliţie care aveau semnalele acustice şi luminoase pornite în momentul în care a virat spre drumul de tarla, motiv pentru care a oprit autoturismul pe partea dreaptă. Şi de această dată s-a procedat la testarea inculpatului cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,13 mg/l vapori de alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul și-a recunoscut fapta. “Cu ocazia audierii, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei, astfel cum a fost descrisă mai sus, precizând că în seara zilei de 23.09.2021, ora 21:00, a băut un litru de bere şi 200 ml ţuică, timp în care a mâncat o supă de pui, iar în dimineaţa de 24.09.2021, înainte de a conduce autoturismul pe drumurile publice, nu a mai consumat nici alcool, nici mâncare”, mai arată sursa citată.

Vizualizări: 670

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: