Ultima oră

Operațiunea „Nargile”. Amenzi de 1,3 milioane lei

Antifrauda a demarat operațiunea „Nargile”, care vizează companiile ce comercializează tutun pentru narghilea. Această operațiune are ca scop principal combaterea evaziunii fiscale și a comerțului ilicit în acest domeniu.

În doar o săptămână de la începerea operațiunii „Nargile”, între 24 și 31 octombrie 2023, inspectorii DGAF au efectuat 80 de controale la nivel național. În urma acestor verificări, au fost identificate numeroase abateri de la legislația în vigoare, fapt ce a condus la emiterea a zeci de amenzi contravenționale, însumând 1,3 milioane lei.

Ca nereguli, inspectorii DGAF spun că au descoperit diverse amestecuri de tutun de narghilea nemarcate corespunzător, din punct de vedere al provenienței, sau având ambalaje din care nu reiese proveniența. Drept urmare, au fost confiscate peste 12 kg de astfel de produse, iar pentru 19 locații ale comercianților s-a suspendat activitatea de vânzare a produselor accizabile pentru o perioadă de o lună.

La alte 16 companii verificate au fost descoperite cantități semnificative de amestec pentru fumat în narghilele, respectiv 445 kg, pentru care existau indicii că ar fi produse accizabile, depășindu-se limita legală. În aceste cazuri, au fost prelevate probe pentru a se stabili ulterior tratamentul fiscal ce se impune a fi aplicat, din punctul de vedere al accizelor și al TVA (nu este exclus să apară și sesizări ale organelor penale).

Controalele DGAF vor continua în perioada următoare, la nivel național, în cadrul operațiunii „Nargile”.

Vizualizări: 626

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: