Social

Obiect luminos filmat din Târgu Jiu

"Un meteor extrem de strălucitor a luminat cerul în Târgu Jiu", a scris un gorjean pe pagina de socializare, unde a postat și un video.

 

 

"La Prigoria s-a văzut superb", a scris cineva. "Îl văzui și eu la Balanesti,când parcam masina...", este un alt comentariu.
 

Și mulți doljeni spun că au văzut obiectul luminos, iar unii că au auzit o bubuitură. "Posibil meteorit... O lumină puternică lumina Doljul", este mărturia unui doljean.

"S-a auzit o explozie foarte puternica. Stie cineva ce s-a întămplat?", a scris cineva din Calafat. "S-a auzit si in judetul Olt", a comentat altcineva.

actualizare: Interesant este că și presa din Bulgaria a relatat despre asta. "O explozie puternică a speriat locuitorii din Vidin, Montana, Lom și alte așezări din nord-vestul Bulgariei. Acest lucru a fost raportat de martori oculari. Potrivit acestora, înainte de zgomotul puternic s-a auzit o lumină strălucitoare care a luminat cerul - aproape ca ziua. "A cazut in directia Romania! La doua minute dupa trecere a explodat! Era albastru in forma de minge si cu un semn foarte luminos la final!", a spus Gergana Kirilova pentru un site din Bulgaria.

actualizare: Salvamont Gorj a făcut o postare pe această temă: "Un meteorit a pus în stare de alerta salvamontiștii din Hunedoara și Gorj. După ce, în zona Lupeni -Uricani, pe cer a fost observata o lumina puternic , cu flacara și zgomot care s-a deplasat în mare viteza către sud, la mica distanta peste creasta masivului Valcan, salvamontiștii aflati în tura operativa in bazele Salvamont Hunedoara si Salvamont Gorj au întrat în alerta, prima supoziție fiind un avion cu probleme. Situația se anunta foarte incerta intrucat nu existau apeluri în Sistemul 112 cu privire la acest eveniment și nici nu era declanșată o alerta de aeronava cu probleme sau prabusita.

Informații și imagini ulterioare le-au permis salvamontiștilor sa își dea seama ca este vorba de un meteorit care a urmat o traiectorie către SSE , pe linia Stănesti- Targu jiu - Tg Cărbunești.
Informații care vor apărea în orele următoare ne vor confirma dacă acesta s-a prăbușit în România sau chiar a avut altitudine și viteza suficienta sa ajungă în Bulgaria sau Serbia".

Vizualizări: 8,412

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: