Eveniment

O noapte de arest după ce și-a lovit soacra

Un bărbat de 53 de ani, din comuna gorjeană Polovragi, a ajuns pentru o noapte în arestul IPJ Gorj, după ce și-a lovit soacra.

Inițial a primit doar un ordin de protecție care îl ținea cinci zile departe de casă, dar pe care nu l-a respectat. “Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că un bărbat de 57 de ani, din comuna Polovragi, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi exercitat acte de violență asupra soacrei sale de 84 de ani și amenințat-o cu acte de violență pe soția sa”, a comunicat IPJ Gorj.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie si amenințare, polițiștii luând totodată și măsura emiterii unui ordin de protecție provizoriu față de bărbat, pe o perioadă de 5 zile.

În cursul aceleași zile, bărbatul ar fi revenit la domiciliu, încălcând astfel măsurile impuse prin ordinul de protecție provizoriu.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiuni de încălcarea de către o persoană împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție, a măsurilor instituite, iar față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

Tor pentru nerespectarea ordinului de protecție a mai ajuns în arestul IPJ Gorj un bărbat de 51 de ani, din comuna Baia de Fier. Acesta și-a lovit concubina pe 26 octombrie și a trebuit să stea cinci zile departe de casă, dar nu a calculat bine și pe 30 octombrie, seara, s-a întors la domiciliu. Nu pentru mult timp, pentru că a ajuns în arest.

În perioada 22 – 28 octombrie a.c., polițiștii gorjeni au intervenit în 18 cazuri de violență domestică, ocazie cu care au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, lovire sau alte violențe și amenințare.

 

În 12 dintre cazuri, poliţiştii care au intervenit la cazurile de violenţă domestică, au emis, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un Ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile.

Vizualizări: 1,887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: