Eveniment

O lună de arest preventiv pentru polițiștii acuzați de tortură

Patru polițiști din IPJ Gorj, acuzați că au bătut un șofer după ce l-au imobilizat cu mâinile la spate, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Polițiștii din Serviciul de Acțiuni Speciale sunt acuzați de tentativă de omor și tortură. Cel agresat are 41 de ani și acum câteva zile s-a urcat beat la volan. Când un polițist din Novaci i-a făcut semn să oprească, l-a acroșat cu oglinda mașinii.

Polițistul a cerut ajutor pentru a-l găsi. După câteva ore, fugarul a fost găsit în locuința unui prieten. A fost încătușat și băgat în dubă, apoi bătut pentru că nu spunea unde a lăsat mașina.

Procurorul de caz a arătat că, "deşi nu s-au confruntat cu o opoziţie a victimei, atât în autospeciala aparţinând M.A.I., cât şi în incinta sediului Poliţiei Oraşului Novaci, suspecţii au exercitat acte de violenţă asupra acesteia, în timp ce se afla încătuşată cu mâinile la spate, lovind-o cu intensitate deosebită cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc şi baston tip tomfa, atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât şi la nivelul braţelor şi spatelui, producându-i multiple fracturi şi rupturi ale organelor interne, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei.

Se mai reţine de procuror că în exercitarea actelor de violenţă suspecţii au urmărit să producă persoanei vătămate suferinţe fizice de o mare intensitate în scopul obţinerii de informaţii de la aceasta, respectiv pentru a afla locul în care persoana vătămată ascunsese autoturismul implicat în săvârşirea infracţiunii de ultraj, având in vedere că persoana vătămată condusese anterior lucrătorii de poliţie în alte locaţii decât cea reală".

Starea de sănătate a lui Constantin Dodoi, bărbatul bătut, este încă precară.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat, ieri, că a trimis Corpul de Control la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj pentru a face verificări în acest caz.

Vizualizări: 7,336

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: