Social

O familie din Gorj, lăsată fără cei cinci copii

O familie din Jupînești, județul Gorj, a fost lăsată fără cei cinci copii, după un scandal făcut de părinții aflați în stare de ebrietate, la care au fost chemați și polițiștii. Decizia a fost luată de o instanță de judecată.

Direcția pentru Protecția Copilului Gorj a explicat situația într-un comunicat. „În luna septembrie a anului 2021, ca urmare a unei sesizări scrise primite din partea Postului de Poliție Bărbătești, a intrat în atenția instituției noastre situația unei familii din comuna Jupânești, sat Pârâu Boia. Potrivit acestei sesizări, organele de poliție s-au deplasat la domiciliul familiei, ca urmare a unui apel de urgență. La fața locului s-a constatat că este vorba despre un conflict intra-familial între o persoană de sex feminin și concubinul său, ambii aflați sub influența alcoolului, între cei doi având loc o ceartă și violențe fizice, petrecute în prezența celor trei copii minori ai femeii. În prezența organelor de poliție, mama minorilor a avut un comportament agresiv (țipete, urlete), se arunca pe jos simulând stări de rău, apoi se ridica și continua să țipe, după care a încercat să atace rudele prezente, fiind necesară încătușarea acesteia pentru siguranța sa și a celor din jur. La întreaga scenă au asistat minorii femeii, care erau vizibil afectați. Ca urmare a acestei situații, femeia a fost internată de urgență la secția de Psihiatrie a SJU Târgu-Jiu, cei trei minori rămânând în grija mătușii materne“. 

 

Autoritățile au evaluat situația socio-familială și s-a constatat „existența unor condiții improprii creșterii, îngrijirii și educării minorilor, locuința fiind neigienizată și neîncălzită, mâncarea era de proastă calitate și exista o singură cameră de locuit, în care dorm toți membrii familiei. De asemenea, s-a constatat că nu era corespunzătoare igiena corporală a copiilor și nici cea vestimentară“.

Femeia avea acasă doar trei dintre cei cinci copii. „S-a mai constatat faptul că aceasta mai are doi copii minori, unul aflându-se la mătușa maternă, iar cel de-al doilea la o altă familie din localitate“, se arată în comunicat. 

Și Postul de Poliție Jupânești a precizat faptul că mama celor 5 minori consumă frecvent băuturi alcoolice, iar pe parcursul zilei lipsește de acasă pe un interval mai mare de timp, lăsând copiii nesupravegheați pe drumurile publice și reprezentând un real pericol pentru traficul rutier. 

Patru dintre minori au ajuns în plasament la asistent maternal profesionist, iar celălalt în plasamentul familial.

„Deși instanța de fond (Tribunalul Gorj) a respins solicitarea DGASPC Gorj, Curtea de Apel Craiova, în urma apelului formulat de instituția noastră, a admis apelul, instituind pentru cei 4 minori plasamentul la asistent maternal profesionist“, a precizat DGASPC Gorj. 

Vizualizări: 6,468

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: