Eveniment

O bătrână din Cărbunești le-a ținut piept tâlharilor

Trei indivizi au fost condamnați zilele trecute la Judecătoria Târgu Cărbunești, pentru că au tâlhărit o femeie de 70 de ani, care locuia cu mama ei, o bătrână imobilizată la pat.

Fapta s-a petrecut acum doi ani, într-o seară de ianuarie. Bărbații au intrat în casa bătrânelor și, prin acte de violență, au sustras dintr-o geantă suma de aproximativ 500 de lei.

Iată cum este descrisă fapta în documentul de la instanță: “În jurul orei 18:00, în timp ce se afla într-una dintre camere, persoana vătămată a surprins după persoane necunoscute ce au intrat în casă cu intenția de a sustrage bani, una dintre acestea fiind descrisă ca având constituție robustă, purtând o mască chirurgicală de culoare albastră pe față, geacă de culoare închisă și pantaloni tip blue-jeans de culoare albastră, iar cealaltă de constituție astenică, având o cagulă de culoare neagră și geacă de culoare vișinie.

Cu privire la activitatea infracțională a autorilor s-a reținut faptul că cele două persoane au început să răscolească prin casă după bunuri de valoare, persoana descrisă ca fiind mai robustă solicitându-i persoanei vătămate să îi remită banii care îi are în casă, însă având în vedere că aceasta le-a răspuns că nu deține bani în casă, cei doi autori au început să caute după bani, împrejurare în care dintr-o geantă așezată într-un cuier, persoana cu constituția robustă a sustras suma de aproximativ 500 de lei.

În această împrejurare, persoana vătămată a început să țipe, iar persoana respectivă a amenințat-o că în situația în care nu încetează o va omorî, context în care a luat și un cuțit de pe masă pentru a întări convingerea că nu glumește în acest sens, dar pe care l-a abandonat imediat.

Atunci, persoana vătămată a ripostat, sens în care a tras de hainele autorului, reușindu-i să îi smulgă masca chirurgicală de pe față, împrejurare în care a fost lovită cu pumnul în zona pometelui stâng, trântită în pat cu fața în jos și legată cu mâinile la spate cu un cordon al unui articol vestimentar.

Imediat, autorii au părăsit imobilul fiind urmați de persoana vătămată care a reușit să se elibereze, însă când a încercat să tragă de ușă aceasta era blocată de cei doi autori care țineau de cleanță, moment în care din cauza acțiunii exercitate cleanța s-a rupt, cele două persoane părăsind curtea prin spatele casei”.

Doi indivizi au primit pedepse cu suspendare, iar celălalt, recidivist, cu executare.

Vizualizări: 1,369

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: