Social

Nu vom mai vedea căruțe pe drumul național, în Bălești

Drumurile de tarla din satul Ceauru al comunei gorjene Bălești vor fi asfaltate, iar asta la descongestiona traficul rutier din localitate. Nu vom mai vedea căruțe pe drum județean sau național, iar localnicii vor avea acces la peste 700 de hectare de teren cultivate.

”Această investiție este bine venită pentru toată comuna. Pe de o parte o să decongestionăm traficul rutier pe drumul național, dar și pe restul drumurilor din comună, asta pentru că utilajele agricole și atelajele vor circula pe aici. Se vor evita în felul acesta și accidentele rutiere. Pe de altă parte acest drum asigură accesul la peste 700 de hectare de teren", a precizat primarul din comuna Bălești, Mădălin Ungureanu.

Licitația pentru modernizarea acestor drumuri a fost făcută și este în evaluare tehnică. Lucrarea ,,Modernizare drumuri de interes local în satul Cearu, Comuna Bălești, Judetul Gorj”, ce vizează îmbunătățirea infrastructurii rurale din Comuna Balesti, Judetul Gorj, se va derula prin Fonduri de la Bugetul de stat, prin MDLPA în cadrul PNI „Anghel Saligny”. 

Străzile ce fac parte din prezenta documentație sunt următoarele: Strada Liliacului, Strada Garofitei, Strada Lalelelo, Strada Petuniilor, Strada Bujorilor, Strada Trandafirilor, Strada Zambilelor, Strada Ghiocelului, Strada Macului, Aleea Școlarilor, Aleea Muscatelor, Aleea Clean.

Valoarea estimată a lucrării este de 5.390.579 lei.

 

Vizualizări: 807

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: