Social

Nu doar Aparegio fură la factură. Ce pățesc gorjenii cu Compania de Apă Oltenia

Încă o companie este acuzată că umflă facturile. Este vorba de Compania de Apă Oltenia. Un localnic din Țânțăreni, județul Gorj, a spus că figurează cu un consum pe factură de 493 mc, dar în realitate contorul indică doar 451 mc. “Pur și simplu se raportează din burtă un consum mai mare”, a spus gorjeanul, care a menționat că nu doar el este în această situație.

Citirea contorului s-ar face la șase luni, uneori mai rar. “Diferența este la unii consumatori de 70 - 80 de mc. Am discutat cu cel care este obligat să citească contuarele, aroganță, indiferență și nepăsare. Pur și simplu zice că nu este o problemă, oricum la un moment dat nu vor mai plăti. Vorbește la mișto, nu ține cont de faptul că unii sunt bătrâni peste 70 de ani, au probleme, pensii mici, sunt bolnavi, iar banii nu le ajung nici măcar pentru medicamente”, se mai arată în sesizarea trimisă redacției.

Bărbatul a încercat să sesizeze telefonic Compania de Apă Oltenia, dar nu a putut vorbi decât cu... robotul. “Am încercat să discut cu ei, dar au un singur telefon la care nu răspund, răspunde robotul, aștepți 15 minute, sună telefonul apoi închid”, a mai spus acesta.

“Sabotorii” v-a prezentat zilele trecute înregistrări de la ședințele operatorului Aparegio Gorj SA, unde salariații erau îndemnați și chiar forțați să umfle facturile, dacă voiau să își ia salariile pe luna respectivă.

Faptul că situațiile de genul se regăsesc și în alte județe confirmă că, pe segmentul apă și canal, sifonarea banului din buzunarul cetățenilor este o practică patentată de societățile prestatoare și acceptată de organele abilitate să intervină în stoparea fenomenului. 

Complicitatea și mușamalizarea acestor acțiuni este cu atât mai gravă, fiindcă beneficiar al banilor furați nici măcar nu este statul, ci managementul numit politic în aceste companii.

Vizualizări: 1,669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: