Social

Nu au mai ajuns banii pentru renovarea edificiilor afectate de cutremur

A trecut aproape un an de zile de la cutremurele care au afectat numeroase clădiri din județul Gorj. Multe dintre ele au rămas, până în prezent, nerenovate. Autoritățile locale așteaptă banii necesari, însă, birocrația tipic românească a făcut ca luni de zile să nu se întâmple mai nimic. 

Zidurile celor trei biserici din comuna Arcani încă amintesc de cutremurele care au băgat spaima în gorjeni. Crăpăturile pot fi observate de la distanță. Localnicii nu au mai îndrăznit să intre înăuntru. Slujbele se țin fie lângă biserică, fie în căminul cultural. Se întâmplă asta de aproape un an de zile, iar situația este departe de a fi soluționată.

„S-au terminat expertizele. Lucrurile sunt ceva mai complicate. Din câte știu, este gata și proiectarea. Toată acțiunea are loc cu implicarea Mitropoliei Olteniei și cu sprijinul Înalt Presfințitului Părinte Irineu, care s-a implicat foarte mult, pentru că nu aveam noi puterea finanaciară ca să susținem așa ceva. Din câte știu, acum se fac ultimele calcule, mai erau două biserici la care să se facă această documentație, pentru că știți că în Gorj au fost mai multe biserici afectate de cutremure, după care se merge la Guvern, care a alocat deja o sumă, la nivel național. Vor fi depuse proiectele și sperăm ca anul acesta să putem să demarăm lucrările de consolidare la cele trei biserici pe care le avem pe raza localității. În două dintre ele, oamenii nu au mai intrat anul trecut. Slujbele s-au desfășurat în interiorul căminului cultural, pentru că trebuie să te adaptezi situației și nu ai ce să faci!, a declarat Daniel Aristică Coiculescu, primarul comunei Arcani.

 

Vizualizări: 523

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: