Actualitate

Noi lucrări de mentenanță, făcute de firme din afara CEO

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia dau asigurări că administrația nu intenționează externalizarea activităților de mentenanță. Pe de altă parte, administrația invocă lipsa de personal propriu atunci când scoate la licitație anumite lucrări.

Cel mai recent caz este licitația pentru repararea conductelor de joasa si medie presiune aferente instalatiilor de slam dens si instalatiilor blocurilor energetice de la Termocentrala Rovinari. “Lucrările ce fac obiectul prezentei achiziții sunt necesare pentru asigurea continuității in asigurarea mentenantei si implicit in funcționare a instalațiilor de slams dens, ca urmare a diminuării personalului propriu de reparatii din motivele cunoscute”, se arată în anunțul postat pe portalul de licitații publice.

De altfel, compania energetică intenționează să facă un contract cadru, pentru asigurarea reparațiilor de acest tip la toate termocentralele. “Pentru evitarea avariilor si reducerea timpului de indisponibilitate, cat si menținerea in siguranța a instalației se are in vedere Încheierea unui acord cadru ce are ca obiect reparare conducte de joasa si medie presiune aferente instalațiilor de slam dens si instalațiilor blocurilor energetice din cadrul Sucursalelor Electrocentrale (SE Turceni, SE Rovinari si SE Isalnita si demontare, montare pompe slam din instalație si transportul acestora la si de la atelierul de reparatii pompe al Sucursalei Electrocentrale Rovinari. In cadrul Sucursalor Electrocentrale se afla in funcție instalatii de slam dens, ce au ca rol preluarea si procesarea deșeurilor de zgura si cenușa rezultate de la arderea cărbunelui in cazanele blocurilor energetice. Echipamentele din cadrul instalației de slam dens sunt supuse la o uzura accentuata datorita abraziunii amestecului de slam vehiculat prin conducte cu ajutorul pompelor. Acest aspect conuduce la uzura rapida a componentelor ce intra in contact cu slamul”, se mai arată în anunț.

Valoarea estimată a serviciilor depășește 6,8 milioane de lei fără TVA. Firmele interesate pot depune oferte până la data de 23 mai.

Lipsa de personal specializat a mai fost invocată de CE Oltenia, în această lună, și la o licitație privind servicii de mentenanță corectivă de avarie, asistența tehnică și revizii anuale la instalațiile generatoarelor de 330 MW de excitație statică, protecție și sincronizare aflate în exploatare la SE Turceni.

Bugetul aprobat pentru achiziția serviciilor de mentenanță este de peste 216.000 de lei.

 

Vizualizări: 2,184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: