Actualitate

Nelu Roșca susține că dialogul rezolva mai repede problema pensionării

Președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, este de părere că problema pensionării salariaților din carierele miniere și termocentrale la 52 de ani ar fi fost deja rezolvată, dacă se mergea mai mult pe calea dialogului, nu pe cea a asumării de merite și de jignire a unora sau altora.

“Legea 197 este o lege bună, care conține două componente. Una a introducerii salariaților în condiții speciale, care a fost rezolvată. (...) Cea de-a două componentă este ieșitul la pensie la 52 de ani, cu acea reducere a vârstei de pensionare cu 13 ani”, a spus Nelu Roșca, la Radio Infinit, unde a precizat că aici legea trebuie să fie mai clară, în privința asimilării în condiții speciale a perioadei lucrate anterior intrării în vigoare a legii.

Roșca este de părere că, dacă se mergea mai mult pe calea dialogului, cu argumente, lucrurile erau rezolvate. 

Zeci de salariați ai CE Oltenia au participat la proteste în ultimul an pentru a obține o astfel de lege, iscând numeroase conflicte între ei și liderii sindicali, între ei și liderii politici, ba chiar între ei, cei care au participat la proteste.

 

Vizualizări: 5,969

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: