Ultima oră

Naționala adusă cu picioarele pe pamânt de Danemarca

Este primul eșec pentru naționala de handbal feminin a României, care a avut un start foarte bun la Campionatul Mondial 2023. Fetele antrenate de Florentin Pera au înregistrat primul eșec de la turneul final, după victoria cu Chile, scor 44-19, urmată de cea cu Serbia, scor 37-28. Totuși, jucătoarele lui Florentin Pera s-au calificat în grupele principale, astfel că și-au atins primul obiectiv stabilit. 

România, în grupele principale la Campionatul Mondial de handbal feminin

Pentru naționala țării noastre urmează grupa III principală de la Campionatul Mondial, fază în care va juca trei meciuri, cu Germania, Japonia și Polonia. „Tricolorele” merg în grupa principala cu două puncte și vor da acolo peste Germania, Japonia și Polonia. Cu trei victorii, calificarea în sferturile de finală este asigurată (dacă Danemarca învinge Germania). Niciuna dintre viitoarele adversare nu se apropie de nivelul Danemarcei. Primele două clasate din fiecare grupă avansează în sferturile de finală. Pentru a obține biletul pentru Turneul Preolimpic, România trebuie să încheie între primele 7 naționale la Mondial.

 

Vestea bună e că revine Cristina Neagu

România nu s-a bazat în prima fază a turneului pe Cristina Neagu. Interul stânga de la CSM București nu este complet refăcută după o accidentare la genunchi și a fost menajată. Cel mai probabil, Neagu o să apară pe parchet în disputa cu Germania, pe hârtie principala contracandidată la poziția secundă în grupa principală.

Vizualizări: 559

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: