Social

Muncea “la negru” într-un restaurant din Târgu Jiu

O firmă care deține un restaurant în Târgu Jiu a fost amendată cu 20.000 de lei după ce o persoană a fost găsită la muncă, fără contract. Controlul făcut pe 24 septembrie a fost unul inopinat.

În perioada 20-24 septembrie, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, s-a desfășurat o campanie inițiată de Inspecția Muncii pentru verificarea modului de respectare de către beneficiari a prevederilor Legii numărul 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri. În urma controalelor efectuate s-au aplicat amenzi în valoare de 6000 de lei și s-au trasat 10 măsuri în vederea intrării în legalitate. 

„De asemenea, în aceeași perioadă, inspectorii de muncă au efectuat 29 de controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă, fiind aplicate amenzi contravenționale în cuantum de 87.500 de lei și dispuse 93 măsuri de remediere a deficiențelor constatate”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 5,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: