Social

Motrenii rămân în frig!

Veste proastă dată de fostul primar din Motru, Gigel Jianu. “Garda de Mediu a dispus OPRIREA IMEDIATĂ a centralei!!!”, scrie acesta pe pagina de socializare, făcând referire la Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă.

“Nu pot să stau indiferent când văd că, foarte curând, poate chiar înainte de terminarea iernii, 4313 apartamente, grădinițele, școlile, liceele, 15 instituții bugetare, 109 unități economice vor rămâne fără căldură și apă caldă.

Cu eforturi imense (pe care numai eu și câțiva funcționari din primărie le știm), în septembrie 2020, am reușit să aduc în oraș 30.215.526,78 lei, adică 6,3 milioane de euro, pentru modernizări la S.C. UATAA Motru S.A.

Dar, nu am apucat să derulez această investiție pentru că majoritatea dintre dumneavoastră l-a preferat pe Morega primar”, a scris Jianu pe pagina de socializare.

Acesta îl acuză pe actualul primar Morega că nu a fost în stare să implementeze acest proiect.

“Vă amintiți cum se lăuda Morega când a aflat de la mine că are 8,5 milioane de euro la dispoziție pentru investiții la UATAA și când zicea că "va face, va drege"? Ei bine, din luna mai și până acum nu a făcut ABSOLUT NIMIC!

Mai mult, are vreo câțiva "simpatizanți" pe care tot el îi pune să reclame la Garda de Mediu faptul că, brusc, nu mai pot trăi cu poluarea de la uzină, încercând să grăbească falimentul și să-și acopere impotența administrativă. Gura târgului spune că are și niște interese personale cu terenul de la UATAA, dar eu nu știu dacă să cred asta, sau nu!”, a mai scris Jianu.

Acesta susține că lipsa investițiilor a generat această situație: “În urma reclamațiilor primite de la "simpatizanții" lui Morega, Garda de Mediu a efectuat un control și a dispus OPRIREA IMEDIATĂ a centralei pe motiv că..... NU S-AU făcut exact INVESTIȚIILE pentru care eu am obținut avizele și finanțarea în urmă cu mai bine de trei ani.

Mai mult ca sigur că, în acest moment, Morega își stoarce mintea să găsească pe cineva pe care să dea vina!

Am tot respectul pentru domnul director Drăghici, de la UATAA, cel care a scos societatea din insolvență, și care găsise și alte surse de finanțare pentru tehnologii noi de obținere a agentului termic.

Dar, și el s-a lovit de opacitatea din capul lui Morega, lipsa acestuia de interes și empatie pentru cetățeni.

Apreciez gestul domnului Drăghici de a risca până și cercetarea penală numai ca să asigure și iarna aceasta căldură și apă caldă motrenilor!

Nici măcar faptul că toate guvernele, indiferent de culoarea politică, au sprijinit și sprijină financiar termoficarea în sistem centralizat nu-l urnesc pe Morega din... neputința lui.

Pe principiul: îți dau, dar nu-ți bagă în traistă!

Asta e! Dacă n-ai cu cine, n-ai cu cine!”.

Vizualizări: 1,184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: