Eveniment

Motrean prins băut la volan

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Baia de Aramă au depistat, în trafic, un bărbat de 53 de ani, din municipiul Motru, județul Gorj, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 D, după ce a consumat băuturi alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe, a transmis IPJ Mehedinți.

În ultimele 72 de ore, poliţiştii mehedințeni au acţionat pentru impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulație.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, bicicliștilor, depăşirea, acordarea de prioritate, constatând 570 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Au fost sancţionaţi 129 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum și 59 de şoferi care nu au purtat centura de siguranţă.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 142.800 lei.

Au fost reţinute în vederea suspendării sau anulării 48 de permise de conducere și au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare.

Vizualizări: 834

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: