Eveniment

Motrean condamnat după un accident rutier

Un bărbat de 31 de ani din Motru, frizer de meserie, a fost condamnat la opt luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei, ca urmare a unui accident rutier. Acesta trebuie să plătească și daune morale de 20.000 de euro uneia dintre victime, precum și alte câteva mii de euro contravaloarea mașinii distruse. Decizia Judecătoriei Caransebeș din 11 octombrie nu este definitivă.

Accidentul a avut loc în august 2019, când tânărul a condus autoturismul marca Mercedes Benz C 180 pe DN6, pe varianta de ocolire a Municipiul Caransebeș, din directia Lugoj către Orșova. Ajuns la km. 456+250 m, a intrat în depășire și a pătruns pe contrasens unde a lovit autoturismul marca AUDI A4, condus regulamentar din sens opus.

În urma impactului dintre cele două autoturisme, a rezultat rănirea celor doi conducători auto și a celor doi pasageri, câte unul în fiecare autoturism.

„Din primele cercetări a rezultat faptul că un conducător auto de 30 de ani din Timişoara, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Lugoj către Orşova, s-ar fi angajat în depăşirea autoturismului din faţa sa şi ar fi pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism condus de un bărbat de 29 de ani din judeţul Arad. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a celor doi conducători auto şi rănirea gravă a două persoane, o tânără de 27 de ani din prima maşină şi o femeie de 31 de ani din cea de-a doua maşină”, a declarat la acea vreme purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Leziunile uneia dintre victime au fost grave și au necesitat pentru vindecare un număr de 80 zile de îngrijiri medicale. 

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. Tânărul motrean condamnat în cauză lucrează ca frizer în Timiș și îi va lua ceva timp să poată strânge banii pentru despăgubiri.

Vizualizări: 5,219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: