Social

Monument istoric din Bălănești, restaurat - FOTO

Restaurarea Casei Memoriale „Ion Popescu Voitești”, începută în urmă cu doi ani, a ajuns la final, anunță președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.


Această inițiativă, finanțată de Consiliul Județean Gorj cu o sumă de aproximativ 4 milioane de lei (inclusiv TVA), a avut ca obiectiv restaurarea și reintegrarea în circuitul turistic a acestui important monument cultural-istoric, care constituie o parte esențială a patrimoniului cultural, arhitectural și istoric al județului Gorj.

Primarul din Bălănești, Ovidiu Pungan, le-a mulțumit șefilor CJ Gorj pentru implicare.

Casa memorială „Ion Popescu-Voitești” a fost proiectată și construită în perioada 1938-1940 de către arhitectul Iulius Doppelreiter și reprezintă un edificiu arhitectural deosebit de important, inclus în categoria monumentelor istorice.


Odată cu finalizarea procesului de restaurare, casa memorială „Ion Popescu-Voitești” va găzdui Secția de Științe ale Naturii a Muzeului Județean Gorj ,,Alexandru Ștefulescu" și va fi redeschisă publicului, contribuind astfel la conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric al județului.
 

Vizualizări: 439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: