Social

Mititelu a avut dreptate, regulamentele FRF nu se referă la xenofobie

Marius Avram, fostul arbitru FIFA, a vorbit despre partida dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și FC U Craiova întreruptă din cauza scandărilor xenofobe.

În urmă cu o lună, arbitrul Andrei Chivulete a oprit definitiv meciul dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și FC U Craiova, în minutul 27, din cauza scandărilor xenofobe venite din zona dedicată suporterilor olteni.

Ulterior, Adrian Mititelu, patronul oltenilor a spus că ceea ce a scris arbitrul în raport nu se regăsește în regulamentele FRF, adică xenofobia. 

Marius Avram îi dă dreptate lui Adrian Mititelu și explică de ce Andrei Chivulete a luat acea decizie: „În ROAF scrie doar rasism. Pe de altă parte, în luna noiembrie a anului trecut, Comisia Centrală a Arbitrilor a ținut un curs cu arbitrii și unul din punctele discutate acolo a fost tocmai acest punct și li s-a explicat arbitrilor că rasism și xenofobie se asimilează și că ei trebuie să aplice aceiași pași ca la rasism și în cazul xenofobiei. De ce nu s-a armonizat lucrul acesta și cu ROAF-ul, asta e o altă întrebare la care Federația trebuie să răspundă. De ce nu au scris în ROAF că rasism și xenofobie se asimilează și de ce le-au prelucrat arbitrilor niște instrucțiuni care spun că se asimilează, le-au spus negru alb și arbitrii au primit de la CCA, pentru ei este literă de lege și de ce nu au transpus lucrul acesta. Și, mai mult decât atât, Kyros Vassaras le-a spus, în acea ședință, să nu mai închidă ochii, sau urechile în cazul ăsta, pentru că altfel va fi foarte supărat pe ei și va lua măsuri el. Deci le-a spus foarte clar: «Trebuie să luați măsuri în situații de genul acesta». Până la urmă, întrebarea care se pune este de ce FRF nu a transpus aceste instrucțiuni și în regulamentele interne”.

Faptul că xenofobia nu se sancționează cu pierderea meciului la masa verde ridică un mare semn de întrebare cu privire la regulamentele aplicate de cei de la FRF.

Comisia de Recurs judecă astăzi cazul Sepsi - FCU Craiova, meci suspendat din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor olteni și câștigat ulterior de covăsneni la „masa verde”, 3-0.

Vizualizări: 1,274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: