Politică

Ministrul Energiei spune că își face o strategie cu CE Oltenia. Nu se vede!

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că are o strategie cu Complexul Energetic Oltenia, în vederea asigurării stocurilor pentru iarnă.

“În momentul de faţă, discutând cu cei de la Complexul Energetic Oltenia, că pentru că ei sunt principalii producători, gândim o strategie în aşa fel încât să acumulăm cât mai mult cărbune, în aşa fel încât să pornim cu stocuri foarte mari în această iarnă să avem o producţie de cărbune în această iarnă mai mare faţă de iarna trecută”, a explicat Popescu.

Nu știm în ce constă strategia, câtă vreme cea mai mare carieră a companiei, cea de la Roșia, a fost închisă la 1 iulie, după ce o instanță de judecată i-a suspendat absolut fără motiv acordul de mediu. Compania a făcut recurs, dar în trei săptămâni nu a fost stabilit nici măcar termenul de judecată.

Ministrul Energiei recunoaște că în următoarele două ieri, România nu va putea reduce energia pe bază de cărbune. „Tendinţa pe anul acesta pe iarna aceasta probabil că şi pe iarna viitoare nu veţi vedea o scădere a producţiei de energie din cărbune şi nu veţi vedea o scădere atâta timp cât va fi nevoie şi vom avea această criză energetică la nivel european şi la nivel mondial, cu războiul la frontieră, nu vom avea aici o scădere a producţiei de cărbune”, a mai spus Virgil Popescu.

Complexul Energetic Oltenia nu are însă nevoie de vorbe, ci de soluții și mai ales de o renegociere rapidă a planului de restructurare. Compania a închis anul trecut două grupuri energetice și trebuie să mai închidă două la 1 ianuarie 2023, dar degeaba le bagă în conservare, dacă nu poate să le pornească.

Vizualizări: 2,763

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: