Politică

Useristul care a închis Cariera Roșia, la Bruxelles

Octavian Berceanu, liderul din USR care pe 1 iulie a fost în Gorj, pentru a cere poliției să închidă cariera de lignit de la Roșia, a fost zilele trecut la Bruxelles, de unde ne-a dat alte vești rele pentru români, bune pentru ei, cei care militează pentru închiderea mineritului.

“Azi am fost la Comisia Europeană, Directoratul pentru mediu. Context:

1. Ieri @Guvernul României a fost "urecheat" prin trimiterea în fata Curții de Justiție Europene pentru poluare industriala.

2. Ministerul Mediului - România nu a reușit sa trimita date coerente privind poluarea si sa întocmească un plan de gestiune și reducere a poluarii industriale. Romania e singura tara EU care nu are un plan de reducere a poluarii, asa ca muncim ca sa găsim solutii prin care sa oprim procedurile de infrigement.

3. Cautam solutii aplicabile de oprire a poluarii.

Pe lângă amenzile de milioane de euro aplicate Romaniei, din cauza neimplicarii Guvernului, comisia Europeana poate bloca banii din PNRR, zic oficialii UE.

Munca pe care o facem acum, de gasire a unor solutii aplicate în alte state, trebuia facuta de Guvern, de mult timp”, a transmis Berceanu pe pagina de socializare.

Așteptăm ziua în care liderii USR o să caute soluții și pentru oamenii care i-au votat. Germania a decis redeschiderea a 16 termocentrale pe cărbune, politicienii noștri merg cu pâra la Bruxelles și dacă aprinzi bricheta.

Vizualizări: 3,263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: