Actualitate

Minerii sunt pregătiți să iasă în stradă dacă pierd vreun leu

Avertisment dur din partea liderilor de sindicat din Gorj. Minerii sunt pregătiți să iasă în stradă de sărbători dacă producătorul de energie nu va fi exceptat de la ordonanța austerității. “Toți sunt pregătiți să iasă în stradă dacă se va întâmpla să piardă măcar un leu!”, spune liderul Cartel Alfa Gorj.

Complexul Energetic Oltenia a trimis un Memorandum Guvernului ca să nu i se aplice această ordonanță și salariații să nu piardă nici când vine vorba de tichete de vacanță, bonuri de masă ori alte venituri.

În cazul în care răspunsul nu va fi unul favorabil, minerii sunt deciși să protesteze pentru drepturile lor. „Sper că nu va fi aplicată cât compania noastră este pe profit. S-a făcut un Memorandum către companie. La rândul ei, a făcut Memorandum să fim exceptați de la ordonanța austerității și cred că vom fi exceptați. Eu văd ca pe o bătaie de joc această ordonanță și cred că, până la urmă, guvernanții își vor reveni. Asta dacă nu își doresc să aibă proteste la sfârșit de an, să facă sărbătorile în proteste. Nimeni nu este de acord să piardă ceva la salarii, bonuri sau tichete. Toți sunt pregătiți să iasă în stradă dacă se va întâmpla să piardă măcar un leu. Toată lumea pierde dacă se aplică această ordonanță și nu prea e momentul să piardă cineva bani. Nu am văzut să se ieftinească ceva”, a spus președintele Cartel Alfa Gorj, Alin Munteanu.

Și parlamentarii de Gorj susțin acest demers. „Sunt argumente valide ca acest lucru să se întâmple. Sper că decizia va fi una favorabilă”, spune deputatul Claudiu Manta.

Vizualizări: 1,829

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: