Actualitate

Minerii și energeticienii reiau protestele mai dezbinați ca niciodată

Luni vor reîncepe protestele salariaților din Complexul Energetic Oltenia, care sperau să se pensioneze la 52 de ani după ce au lucrat zeci de ani în cariere miniere sau termocentrale pe cărbune. Legea care a intrat în vigoare în august are nevoie să fie plombată cu o ordonanță de urgență pentru ca mii de oameni să se poată pensiona din acest an.

La Târgu Jiu, autorizația pentru protest a fost luată pentru toată săptămâna de sindicatul lui Nicu Bunoaica, Solidaritatea. Liderii marilor federații sindicale ar fi vrut să aducă oameni la protest, dar Bunoaica parcă face tot posibilul să îi îndepărteze. Acesta îi atacă în mod constant pe paginile de socializare, unde vorbește de boșii sindicali, de răsuflatul Mitrescu, de moșneagul finchi Iovan, atacându-l chiar și pe unul din oamenii cu care a protestat șase luni în piață, Lulu Păuna, despre care acum spune că este la ordinul lui Mitrescu.

Vasile Tivig, care a protestat șase luni alături de Bunoaica, spune că acum nu o va mai face. Acesta susține chiar că liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, este în spatele comportamentului lui Bunoaica. “Domnule Ministru, să profiți de naivitatea unui analfabet este un lucru rușinos! Dar, să încerci să destabilizezi mișcarea sindicală este un lucru grav!!! Care încalcă Legea!!!!”, susține Tivig într-o postare. Acesta a spus că va participa la celălalt protest, care va fi organizat de toate sindicatele.

Fără unitate, salariații CEO nu vor vedea prea curând legea aplicabilă. Cert este că Primăria Târgu Jiu a autorizat pichetarea în Piața Prefecturii pentru zilele de 20, 21, 22, 23 și 24 septembrie, între orele 16.00 -18.00, pentru un număr de maximum 500 de persoane.

Vor fi proteste și la Craiova, acolo unde autorizația a fost cerută de  președintele Sindicatului Energia Ișalnița. Aici vor fi proteste pe 27 și 28 septembrie, după-amiaza.

Sindicate din mai multe județe ale țării, unde sunt salariați care speră la pensionarea anticipată, se mobilizează pentru a protesta.

Interesant este și semnalul PNL Gorj, care a invitat la discuții liderii sindicali pe marginea acestei legi, pentru data de 2 octombrie.

Vizualizări: 4,420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: