Actualitate

Minerii și energeticienii nu prind pensionarea în această vară

Salariații Complexului Energetic Oltenia care îndeplinesc condițiile de pensionare pe Legea 197/2021 nu vor prinde pensionarea în această vară, susțin surse politice.

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, spunea la Târgu Jiu că este nevoie de o armonizare a legislației, care poate fi făcută înainte de vacanța parlamentară. Dar, comisia de muncă nu a pus acel PLx 618 ieri, pe ordinea de zi, pentru că deputaților li s-a părut dubios faptul că personalul TESA din Complexul Energetic Oltenia va primi condiții speciale de muncă.

Cred că a fost doar o manevră pentru a nu face legea în această sesiune parlamentară. O tragere de timp, nu este clar cu ce scop, că mă gândesc că nu vor doar să îi îmbolnăvească de nervi pe mineri și energeticieni.

Cum problema pensionării pe 197 nu este rezolvată, înseamnă că și problema celor 1800 de salariați cu contracte pe perioadă determinată devine critică. CE Oltenia nu îi mai poate ține după data de 1 iulie, din cauza ordonanței austerității, care nu îi permite să depășească fondul de salarii de anul trecut.

Tot mai mulți salariați merg însă pe calea plângerilor penale, pentru că, în mod clar, cu vorba bună nu li se poate rezolva problema.

 

Vizualizări: 3,827

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: