Actualitate

Minerii de la Jilţ Nord pierd 10% din salariu

După ce angajații de la Termocentrala Ișalnița au fost anunțați că nu vor mai lucra noaptea și în weekend-uri, și minerii de la Jilț Nord vor rămâne acasă sâmbăta și duminica. Astfel, spun ei, vor pierde 10% din bani. 

 

"Nu avem nicio reacție. E o tăcere absurda. Acum, mai nou, ne scot sâmbetele și duminicile. Nu ne mai aduc la munca. Probabil se așteaptă finalul. Nicio reacție, nimic. Administrația nu ne-a spus nimic. Începe să vina sfârșitul. Ne ia din bani, cam pierdem 10% din veniturile pe care le avem acum, apoi vor începe să scoată schimbul trei și tot așa", a declarat Marius Berca, lider de sindicat în zona Jilț. 

 

Minerii din zona Jilț sunt supărați că administrația nu le-a transmis nici care e stadiul extinderii carierei. Momentan, extinderea e blocată din cauză că nu au fost expropriați proprietarii unei case care este în calea excavatoarelor. Compania a întârziat cu trimiterea documentelor la Guvern ca să fie dată o hotărâre pentru expropriere. "Colegii sunt nemulțumiți. Așteptăm negocierile, să vina cineva să ne spună ce se va întâmpla în viitor. Oamenii sunt hotărâți să intre în greva foamei. Așteptăm răspunsuri din partea administrației", a mai spus Berca, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: