Actualitate

Minerii ar putea avea din nou masă caldă

Lipsa unei mese calde la intrarea în schimb ar putea fi una din cauzele îmbolnăvirilor și deceselor care au loc în rândul salariaților din Complexul Energetic Oltenia. Asta este părerea lui Nelu Roşca, lider sindical al minerilor de la Roșiuța.

„Am renunţat la masa caldă, care le asigura nişte calorii, le menţinea organul hrănit pentru munca grea pe care o prestează, şi le-am dat tichete de masă pe care le duc acasă. La serviciu, n-au unde să mânânce cu tichetele. Minerul nu opreşte utilajul ca să se ducă să ia masa”, a spus Nelu Roșca la Tele3.

Liderul sindical va propune revenirea la masa caldă în minerit, în paralel cu acordarea tichetelor de masă. „Numai aşa putem să ne îmbunătăţim starea de sănătate. Minerul, acum, ia tichetul se duce şi îşi cumpără seminţe, ţigări şi apă. Cum să trăieşti aşa şi să fii şi sănătos?”, a mai spus Roșca.

Între 30 și 60 de salariați mor anual înainte de ieșirea la pensie, cei mai mulți după împlinirea vârstei de 30 de ani. De la începutul anului, liderii sindicali au anunțat 32 de decese. Compania are în jur de 12 mii de salariați.

 

Vizualizări: 5,446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: