Politică

Mineri - puteți citi cu glas tare, dar de înjurat...înjurați în gând! 

Depășind momentul 197, atingem momentul 1800. Deja discutăm în cifre, fiindcă evoluția lucrurilor ne obligă să o facem. Ieri a fost mare zi mare, la propriu și la figurat. Promovare agresivă a amendamentului celor 1800, eu așa îl numesc. Hai să expun și eu în stilul meu caracteristic, mai plastic și deloc pe placul unora, cum văd acțiunea, în toată splendoarea ei. 

 

Radu Miruță de la USR, cel mai plângăcios guraliv! Hai să vedem exact ce declara ieri:

 

"... i-am spus astazi demolatorului energiei, fostului ministru PNL, Virgil Popescu, care la braț cu PSD a îmbolnăvit de tot acest complex prin politizare absolută și decizii în detrimentul energiei produse aici," declară Radu Miruță. 

 

Păi, băi, povestitorule, ticălosul de Virgil Popescu nu a fost ministru, braț la braț și cu tine, când guverna PNL & USR? Nu a fost ministru când useristul Ghinea a inserat în PNRR Legea decarbonizării? Inepția aia legislativă este prohodul CEO! Aia este pierderea independenței energetice a României!!

Aia a rupt ultimul pilon economic, dând cadou OMV-ului și altor grupuri de interese sistemul energetic. Mai mult decât atât, cunoaștem cât au capușat Complexul unii și alții, dar nu am auzit de vreun dosar când voi, USR, ați avut frâiele Justiției în mâini. Știu: "Poartă mască!", "Stați în casă!", "Vaccinați-vă!"... doar atât avea USR pe agendă, dar nu-i bai, că prostimea uită. 

 

Mai spui tu, băi, Miruță, că :

 

"Da, cei 1800 de oameni care au contract temporar nu trebuie sa plece acasa sub nicio forma. Nici pe la Minprest, nici prin alta parte."

 

Altă prosteală pentru unii și mai fraieri. Ia, că pun și poză cu votul de ieri să vadă și orbeții. Păi, USR tocmai îi trimise acasă prin vot!!! Despre ce discutăm? Ai votat singur, doar pentru a mai spăla creierul minuscul al unora. Dacă erai atât de cinstit, plecai din USR în secunda doi! Rămâneai neafiliat și gata. Dar, când ești un povestitor... ce rost are? Dăm înainte cu tupeu și cu orchestra pe spate. 

Și, mă repet, răul făcut de ai tăi useriști cu acea mizerie de PNRR, o să lase în viitorul apropiat mii de oameni pe drumuri, doar din CEO, să nu zic zeci de mii, dacă punem și firmele conexe. Asta dacă ne raportăm doar la Gorj! La nivel național, fix cum spuneam, pierderea independenței energetice se cheamă. Nu dramatizez deloc. Pot, dacă vrei, să-ți amintesc iar de acțiunea useristului Berceanu pentru închiderea carierei Roșia, să te duc iar la acțiunea useristului Goțiu pentru sistarea investițiilor hidroenergetice de pe râul Jiu, sau să te duc la ONG-iștii voștri care ne-au tocat pe instanțe, blocând extinderea fronturilor de lucru în cariere, sau finalizarea investițiilor de pe hidro... Știu. Orchestra tace, că s-au tras în poze cu ei și au obiective comune, dar despre asta, cu altă ocazie. 

Una peste alta, un om zdravăn la cap nu emite pretenții de la un partid de laborator! Înțelegi tu mai bine ce vreau să spun. Arată că ești zdravăn. Mă opresc, fiindcă nu meritați atâta timp și spațiu. 

 

Iordache, sau senatorul care arată necunoscătorilor că el votează și la deputați. 

 

Ionică, mic, mic, dar minte ca un om mare! El, în comunicatele de ieri, a vrut să transmită nativilor din toate zodiile (naivilor) că el, senator fiind, votează și în camera deputaților! Merge pe principiul că mulți văd, puțini pricep!! Dacă îl irităm, votează și la "Românii au talent", "Bravo ai stil"... oriunde este cazul și pică o mână de voturi! Hai să analizăm și textual:

 

"Astăzi au fost clarificate toate aspectele ce țin de aprobarea amendamentelor inițiate de mine!" 

 

Fix ce spuneam. Minți ca un om mare. Amendamentul celor 1800 a fost inițiat de PSD și susținut/votat ulterior și de colegii tăi din PNL, de Miruță, minorități....etc. Mergem mai departe:

 

"Echipele PNL din comisiile raportoare (sau avizatoare) au asigurat avizarea amendamentelor pentru cei 1800 de salariați ai CEO, angajați pe perioadă determinată."

Aici ai dreptate parțial, au avizat, doar că tu, personal, nu ai călcat pe la nicio comisie să susții proiectul. Acolo și-au făcut treaba (mă mir) Gheorghe Pecingină, alias cel mai jurist dintre pământeni și Dan Vîlceanu, fost premier din umbră, până a intrat soarele-n nori. 

Ei, gujbeții ăștia doi au fost în comisii și ai omis să spui acest lucru. Laudă-i și pe ei, ce naiba! 

Mai spui tu, don' senator, că:

 

"Vreau să le mulțumesc colegilor mei pentru sprijin, dar mai ales președintelui PNL, Nicolae Ciucă, și ministrului energiei, Sebastian Burduja, pentru modul în care au susținut cauza noastră și pe gorjeni!

Transmit un mesaj de solidaritate celor 1800 de angajați și familiilor lor care, după aceste zile extrem de tensionate, pot răsufla ușurați!" 

Potop de trăire, potop de mesaj! De când am văzut poza aia cu Ciucă și Burduja, cum ați pătimit și gândit voi o noapte întreagă, îngrijorați de soarta celor 1800... eu am bufnit în plâns și nu mă mai opresc decât dacă recunoști că fotograful a fost Virgil Popescu! 

Legat de "răsuflat ușurați"... schimbă termenul cu, "oftat ușurați"! Spun ce îi spuneam și lui Radu Miruță mai sus: aveți deja trasat culoarul spre un genocid economic în ceea ce privește sistemul energetic național. Tot ce poți face este să-i explici Ministrului Energiei, Burduja, că, prin PNRR, România ia niște bani pe care o să-i sugă grupurile de interese, iar la schimb a dat independența energetică. Nu de alta, dar poate nu știe omul... L-a luat postul de ministru pe nepregăte și pică în păcat...cu "c"! 

 

După ce a trecut legea celor 1800 de vieți, Weber a trebuit să meargă urgent la croitor și la cizmar 

 

Spuneam mai sus că inițiativa și amendamentul a aparținut celor de la PSD. Așa este. Cu toate acestea, pe mine mă lasă rece din toate punctele de vedere. Analizăm textual și ce declară pesediștii:

 

"Victorie în Parlament pentru cei 1800 de angajați ai CE Oltenia!" 

 

Așa este. Victoria este a lor, nu a voastră, fiindcă oamenii ăia chiar au fost la un bob zăbavă să se trezească șomeri. Voi aveați obligația să găsiți soluții! 

 

"Viitorul celor 1800 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia, care la finalul acestei luni ar fi trebuit sa plece acasă, este asigurat datorită eforturilor pe care le-am depus împreună cu parlamentarii PSD din Gorj."

 

Senzațional! Fac un apel la cei 1800 de salariați salvați de PSD, să pună mână de la mână și până la sfârșitul anului să le facă o statuie! Jos, pe ea, nu uitați să gravati că dreptul la muncă a fost garantat de Constituție, iar ce au făcut ei, nu este o facilitate, ci o obligație! 

 

"Amendamentul care permite alocarea bugetului pentru plata salariilor acestora a trecut în plenul Camerei Deputaților fără emoții,"

 

Asta-i bună, ar fi fost culmea să nu treacă, când toată hoarda politică de la Gorj țipa, "ăla eu, ăla eu, ba-i al meu.." 

Hai să revin și la intertitlu, fiindcă atât s-au umflat pesediștii cu marea reușită, încât este musai să meargă la croitor, pentru că nu mai încap în costume! Și să nu uităm cizmarul, că a făcut Mișu plachiurile de la pantofi praf. Praf de la cât a bătut din picior să vâre amendamentul vieții pe ordinea de zi, înaintea altor... cred că mii de amendamente care zac prin parlamentul ăla. Mare efect de bumerang o sa aibă acțiunea asta, dacă pe viitor nu se tratează cu același interes și alte spețe la fel de importante. 

 

 

În fine, a trecut, este la timpul trecut, acum transmitem un mesaj pentru toți parlamentarii de Gorj. 

 Ce este de făcut cu Complexul în ansamblu??!!

Am văzut, 197 rezolvat parțial, 1800 rezolvat și aici, dar vaca? Vaca, dacă nu-i dați fân, nu dă lapte. Comisia Europeană vrea să-i dăm doar drob de sare... până crapă! Despre renegocierea PNRR ului ce aveți de spus? La Ursula cuteză cineva să meargă, sau... tot pi loc, pi loc, pi loc, pân' răsare alta-n loc?!

P. S. Marți de la ora 20:00 lansez o emisiune detaliată, țintită pe fiecare parlamentar în parte, pe fiecare sindicalist în parte, pe fiecare substrat în parte și, nu în ultimul rând, pe ce ne rezervă viitorul în acest județ! Va fi senzație de emisiune, atât pot să vă spun! 

Și nu în ultimul rând, mulțumesc celor de la Pandurul că le-am "furat" poza cu votul din Camera Deputaților și nu m-au prins. Ce rost avea să o mai caut pe site la parlament.... 

Nu pot să închei până nu detaliez mai jos și implicarea celor de la AUR. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Au votat. Atât

Vizualizări: 11,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: